Web sitemizdeki bilgileri inceleyerek sitemizdeki başvuru formunu doldurmak suretiyle bize ulaşabilir ve randevu alabilirsiniz.

Yeni Göç Yasasına göre Almanya'da Çalışmak 

Sağlık mesleklerinde istihdam için,
Sağlık Alanı: Doktorluk, Hemşirelik, Geriatri Hizmetleri, Fizyoterapi, Ergoterapi ve sağlık hizmetleri gerektiren diğer meslekler.
Almanya'da, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde kalifiye eleman eksikliği yaşanmaktadır ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu ihtiyaç artmaya devam edecektir. Sağlık kuruluşları doktor, fizyoterapist, hemşire, ebe / kadın doğum uzmanı olarak çalışabilecek meslek mensuplarına ihtiyaç duymaktadır. Hastanede, kliniklerde, rehabilitasyon merkezinde veya muayenehanede çok çeşitli pozisyonlarda çalışabilecek sağlık profesyonellerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Almanya'daki sağlık/tıp mesleklerinin de yer aldığı birçok meslek yasal düzenlemeye tabi tutulmuştur. Tanımlanmış meslek olarak adlandırılan bu grupta ciddi boyutta Almanya dışından gelecek uzmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle, sizlere önemli mesleki hedefler konusunda da profesyonel rehberlik sağlıyoruz.
Eğer;
• Almanya'da nasıl ve nerede uzmanlaşabilirim?
• Güvenli ve kalıcı pozisyon elde edebilmek için bir hastanede veya hastane dışı bir kuruluşta en uygun pozisyonda nasıl yer alabilirim?
• Yasal prosedürle nasıl başa çıkabilirim?

Endişelerini taşıyorsanız, Almanya’daki çözüm ortağımız ile birlikte sizleri ve işverenleri bir araya getirerek Almanya'daki kariyer başarınız ve kalıcı bir pozisyona kavuşmanızda size eşlik ederiz.

Almanya’da “Sağlık Hizmetleri” dışında birçok sektörde çalışabilecek teknik eleman düzeyinde kalifiye eleman ihtiyacı bulunmaktadır.
Kalifiye Eleman Gerektiren Alanlarda;

Bir Mühendis olarak çalışma;
Almanya’nın mühendislik gibi tanımlanmış birçok meslek gruplarında da kalifiye eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Teknoloji odaklı birçok şirkette çeşitli pozisyonlarda boş kadro bulunmaktadır. İstatistiklere göre Almanya’nın birçok iş kolunda ortalama 1.6 milyon çalışana ihtiyacı bulunmaktadır.

Bir mühendis olarak, Almanya'da açık birçok kadro bulunmaktadır. Teknik, üretim planlaması ve kontrolü, inşaat veya cihaz ve model yapımı gibi ekonomi ve endüstrinin birçok alanında teknik elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Almanya’da iyi eğitimli bir mühendis, bu sektörlerde üretimin yanında yönetim pozisyonlarında da çalışabilir.

Almanya’da BT Uzmanı Olarak Çalışmak
BT ve dijitalleşme, kurumsal başarı üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle dijitalleşme çağında, BT uzmanları iş piyasasının en çok ihtiyaç duyduğu mesleklerden biri haline gelmiştir. 2019'dan itibaren Almanya genelinde 100.000'den fazla pozisyonda BT sektöründe boş kadro bulunmaktadır. Bu nedenle, küçük ve orta ölçekli şirketlerde, endüstride ve uluslararası büyük şirketlerde cazip pozisyonlarda yurtdışından kalifiye BT uzmanlarının istihdamına ihtiyaç duyulmaktadır.

Mesleki Eğitim Alması Gerekenler;
Almanya'daki hemşirelik eğitimi sizlere bu alanda mükemmel gelecek fırsatları sunmaktadır. Çünkü Almanya'nın acil olarak hemşire ihtiyacı bulunmaktadır. Şayet ülkemizde aldığınız sağlık eğitimi mesleğinizi hemşire olarak Almanya’da icra etmede yeterli değilse Almanya’da bir meslek okulunda eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Eğitiminizi tamamladıktan sonra da hemşireliğin tüm alanlarında çok çeşitli uygulama alanları ve kendinizi geliştirme fırsatları bulabilirsiniz. Çünkü genel hemşirelik eğitimini tamamladıktan sonra hemşirelik bakım alanları arasında dilediğiniz zaman değişiklik yapılabilmesi mümkündür. Almanya’daki çözüm ortağımız mesleki eğitiminizi başarı ile sürdürmede size eşlik eder ve kariyer basamaklarında sizi destekler.
Almanya’da 2020 yılında çıkarılan yeni hemşirelik yasası ile özel alanlara yönelik eğitimler “Genel Hemşirelik Eğitimi” adı altında birleştirilmiştir. Kursiyerler iki yıl sonra hemşirelik asistanı olarak yeterlilik kazanırlar ve üç yıl sonra da genel hemşirelik eğitimini “hemşire” unvanı ile tamamlarlar.

Başvuru Yapabilmek İçin Önkoşullar
• Öncelikle belirtilen meslek dallarında eğitim veren bir okuldan mezun olmak.
• B1 düzeyinde Almanca dil bilgisine sahip olmak gerekir. Bunun için de Goethe Enstitüsü, ÖSD, Test Daft veya TELC gibi sertifikalı tanınmış bir kurumdan dil yeterliliği sınavına girmek ve bunun kanıtı olan B1 düzeyinde dil yeterliliği sertifikasına sahip olmak,
• Yeni Göç yasasında üniversite diploması veya mesleki sertifikalarının denkliği için Almanya'daki başvuru alanı ile ilgili olan meslek odalarına başvuru yapılması gerekmektedir. Denklik alma bürokratik süreleri eyalete, mezun olunan bölüme göre farklılık göstermektedir. Denklik almak yeni göç yasasındaki vize için gerekli şartlardan biri olmakla beraber aynı zamanda Almanya'da iş arayışına ve Almanya'ya taşınıldığında oturum işlemlerinde de işleri çok kolaylaştırmaktadır. Denklik işlemleri 2 ile 4 ay arasında sürmektedir. Bu süre bazı durumlarda uzayabilir. 
• Diploma veya mesleki sertifikaların denklik başvurularının Almanya’daki ilgili makamlara Almanya’ya gitmeden önce yaptırılmış olması gerekmektedir.


2. Almanya’da yaşamak
Türkiye’de iken denkliğini ve B1 düzeyinde dil sertifikasını alan danışanlarımızın; ev konusunda endişelenmemesi, tamamen mesleki eğitimini sürdürebilmek için gerekli olan B2 düzeyindeki dil eğitimine ya da işine konsantre olabilmesi için, konaklama ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmetler de sunulmaktadır. Konaklama yeri arama işini sizin adınıza Almanya’daki çözüm ortağımız üstlenmektedir. Mobilyalı ve tam donanımlı modern daireler veya dört kişiye kadar paylaşımlı daireler arasında seçim yapabilirsiniz.
Almanya’daki çözüm ortaklarımız başka şehirlerde çalışmak ve yaşama isteyenler için diğer şehirlerde de kalacak yer bulmanızda size destek olmaktadır.

3. Almanca Öğrenmek
Almanca bilmiyorsanız, Almanya’da çalışmak için Nitelikli Göç Yasası’nda yer alan mesleklerde çalışabilmek ve işinizde başarılı olabilmek için Almanca öğrenmeniz gerekmektedir.
Hangi Düzeyde dil bilgisine ihtiyacınız var?

Stajyer olarak çalışmak
Bir B1 seviyesi, hemşirelik eğitimi almak için genellikle yeterlidir. Ancak birçok işveren, kurs içeriğini takip edebilmeniz ve eğitiminizi başarı ile sürdürebilmeniz, okul ve eğitimcilerle iyi iletişim kurabilmeniz için B2 seviyesinde dil bilgisi istemektedir.

Profesyonel olarak çalışmak
Almanya'da alanınızda profesyonel olarak çalışmak istiyorsanız, B2 dil bilgisi seviyesine ihtiyacınız vardır. Ancak Almanya’ya giriş için gerekli olan iş kontratının yapılabilmesi B1 seviyesi de yeterli olabilmektedir.

Doktor olarak çalışmak
Almanya'ya doktor olarak gitmek istiyorsanız, tıp uygulama ruhsatınıza başvurmak için C1 teknik dil seviyesine ihtiyacınız vardır.

İsteyenlere Almanya’daki çözüm ortağımız online ve yüz yüze kurs hizmeti verebilmektedir.

Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası Hakkında
Nitelikli İş Gücü Göçü Yasasının Amacı Nedir?
Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden nitelikli iş gücünün Almanya iş piyasasına göç etmesi amaçlanmaktadır.
Kalifiye elemandan kasıt yüksek öğrenim görmüş ve tanımlanmış mesleklere yönelik meslek eğitimi almış kişilerdir.
Yasada Bahse Konu Olan Nitelikli İş Gücü Kimlerden Oluşur?

Yeni yasa iki çeşit nitelikli iş gücü tanımı yapmakta:
Meslek eğitimi almış nitelikli iş gücü, kalifiye meslek eğitimini tamamlamış kişilerdir. Şayet kalifiye meslek eğitimi Almanya dışında bir ülkeden alınmışsa, vize başvurusundan önce Almanya´daki yetkili denklik makamlarınca söz konusu meslek eğitiminin Almanya´daki meslek eğitimi ile eşdeğer olup olmadığı değerlendirilir.

Akademik eğitim almış nitelikli iş gücü;
Almanya´da bir yüksek okuldan mezun veya denklik işlemleri tamamlanmış yabancı bir yüksek okulundan mezun ya da Almanya´daki yüksek okul diplomasına benzer yabancı ülke yüksek okul diplomasına sahip kişilerdir.
Herhangi bir niteliğe sahip olmayan veya düşük nitelikli kişiler yasaya göre kalifiye iş gücü değildirler.
Nitelikli İş Gücü Olarak Yerine Getirilmesi Gereken Şartlar
Aşağıdaki durumlarda nitelikli iş gücü olarak ikamet izni alınabilmektedir.
Yurtdışında alınan yeterliliğe Almanya’dan denklik almak,
Mesleği Almanya sınırları içerisinde icra etme izni veya bu iznin verileceğine dair teminat almak ya da “düzenlenmiş meslek”
(reglementierter Beruf)1) 
olarak ifade edilen (örneğin sağlık alanındaki) bir meslekte çalışmayı istemek,

Herhangi Bir Niteliğe Sahip Olmayan ya da Düşük Nitelikli Eğitim Almış Kişiler Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası Kapsamında Almanya’ya İş Gücü Olarak Giriş Yapabilir mi?
Hayır.

Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası, Almanya´ya giriş yapılmadan önce yabancının sahip olduğu eğitiminin denklik işlemleri kapsamında eşdeğer olup olmadığının tespitini zorunlu kılmakta. Yasa, herhangi bir niteliğe sahip olmayan veya kalifiye eleman olarak tanımlanmayan kişilere Almanya iş piyasasına erişim için yeni imkânlar sağlamımaktadır.

İletişim

* Ofisimizi ziyret etmeden önce randevu almanızı rica ederiz.

Created with Mobirise site builder